DIY: suodatinpussivalaisin

25. toukokuuta 2017

Aloitin viime kesänä suodatinpussivalaisimen teon, mutta projekti jäi varusmiespalveluksen alkaessa kesken. Kun armeijan arki alkoi tasaantua ja alkoi olla myös omaa aikaa, päätin tehdä projektin loppuun viikonloppuisin.

Otin aluksi kulut ylös, mutta ajan kanssa tietysti oon tarkat summat unohtanut. Suodatinpussivalaisimeen kuitenkin tarvitset nämä välineet:

– Valaisin (itse ostin omani ikeasta: hemma, ripustinsarja)
– Riisipaperivarjostin, (itse ostin omani ikeasta: regolit, kattovalaisimen varjostin)
– noin 200kpl valkoisia suodatinpusseja
– nitoja, sakset, lyijykynä
– pyöreä muotti (itse käytin iittalan aalto -lasia)
– kuumaliima / pikaliima / nopeasti kuivuva liima

Olen nähnyt itse suodatinpusseista kahdenlaisia valaisimia. Itse tein "kukkamallisen".
_MG_1724-2 _MG_1727-2 _MG_1733-2
Kukkien teko:
I: Laita neljä (4) suodatinpussia päällekkäin.
II: Piirrä muottia käyttäen suodatinpussin päälle lyijykynällä reunat, joita pitkin leikata. Kun olet piirtänyt, nido neljä suodatinpussia yhteen ja leikkaa ne ääriviivoja pitkin.
III: Nyt alkaa työläin vaihe eli kukkien muotoileminen. Koska olet laittanut neljä suodatinpussia päällekkäin, tulisi kukan olla kahdeksan kerroksinen. Rypistä päällimmäinen tiukasti yhteen, sitten seuraava ja niin edelleen, kunnes alkaa näyttää kukalta.
IV: Tee näitä niin paljon kuin varjostimen tarvitsee. Itse tein yleensä 10–20kpl, kunnes kävin liimaamassa kukat varjostimeen ja sitten sama uudelleen. Näin kukkia ei tullut tehtyä yhtäkään ylimääräistä.
_MG_1736-2 _MG_1744-2
Varjostimen teko:
I: Kun kukkia on tarpeeksi, aloita niiden liimaaminen varjostimen yläpäästä. Itse tein aina yhden kierroksen kerrallaan.
II: Laita kukkaan liimaa ja paina tiukasti varjostimeen kiinni. Pidä hetki kiinni. Tähän helpointa on käyttää esimerkiksi kuumaliimaa tai muuta nopeasti kuivuvaa liimaa.
III: Tee tätä niin kauan, kunnes koko riisipaperivarjostin on kukilla peitetty.
_MG_1746-2
Meillä tää valaisin on käytössä makuuhuoneessa. Riisipaperivarjostin ja nää kukat siinä pehmentää valon, mutta on silti tarpeeksi valoisa. Projekti osoittautui suuremmaksi kuin kuvittelin aluksi. Kukkien taitteleminen oli raskasta eikä tätä pystynyt heti yhtenä kertana tästä syystä tekemään. Itsellä teko jakaantui monelle kuukaudelle, mutta kiirettä ei tän suhteen edes ollut :-)

9 kommenttia:

 1. Ooh ihan super nätti! Mäkin oon miettinyt tän tekoa, mutta just se kun aika vaivalloinen tehdä. Ite tein edelliseen blogiini suodatinpussiruusujen ohjeen, joista tuli kans tosi nättejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Suodatinpusseista kyllä on moneksi, saa nähä teenkö tulevaisuudessa vielä jotain muuta projektia :)

   Poista
 2. Vau, tosi kaunis! Ei heti uskoisi, että on itsetehty :)

  VastaaPoista
 3. Ompas toi hieno! Kirjoitit, että on kahdenmallisia valaisimia tehty suodatinpusseista. Millainen se toinen malli on? :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!

   Jos laitat googlen kuvahakuun "suodatinpussivalaisin", tulee se yleisempi malli :-) Siinä tosiaan suodatinpussi rypistetään ja liimataan varjostimeen kiinni, joten olettaisin sen olevan itse käyttämääni mallia nopeampi ja kevyempi tehdä!

   Poista
 4. Voi kuinka kaunis! Osaisinpa minäkin tehdä noin hienon! Mun kädentaidot vaan rajottuu aika pahasti piirtämiseen. :___;

  VastaaPoista
 5. Ihan mielettömän hieno valaisin, vau! <3

  VastaaPoista